Часовници - Часовници Casio
Петък, 20.01.2017, 00:17
Добре дошли Гост | RSS

ЧАСОВНИЦИ

Часовници

Часовници Casio

Casio пише историята си от 1957 година насам, като фирмата се старае да въвежда иновации и нови предложения на пазара. Днес буквално всеки ден излиза на пазара продукт, произведен от фирмата Casio. Марката е известна по целия свят със своите неповторими часовници - точни, надеждни часовници със спортен дизайн, които притежават различни функции и уреди за измерване на външни състояния около нас.

Casio е водеща фирма в производството на часовници, касови апарати, дигитални принтери, музикални устройства, калкулатори и други. Гамата и на производство е много богата. Основатели на марката Casio са двамата братя Todao Casio и Toshio Casio. През 1974 година на световния пазар се появяват и първите електронни часовници с марка Casio. Патента на електронните часовници е собственост на българина Петър Петров, който продава правата на швейцарска фирма, а после фирмата Casio откупува правата и започва серийното производство на световноизвестната марка дигитални часовници Casio. Десетилетие по-късно братята Касио правят поврат със своите модели на противоударни часовници, които съчетават в едно постиженията на часовникарството и електрониката. По този начин братята успяват да превърнат една неизвестна малка компания в огромна корпорация със световен мащаб и успяват да направят от обикновенния ръчен часовник един мултифункционален прибор, който не само отмерва времето, но и измерва различни състояния с природата - посока, влажност, височина и температура. Колекцията E-Databank на Casio поставя рекорден брой продажби. Едно от знаменитите изобретения на Casio е часовникът BM-100W, който разполага с функцията да измерва височините в планините, дълбочините във вода и да предсказва времето. През 1995 година се появява ръчният часовник Casio DQD-10 модел, който абсолютно винаги показва точен час, благодарение на вграден радиоканал, от който получава информация, и който разполага с вградена камера, слънчева батерия и приемник - едно изумително изобретение на компанията Касио.

В наши дни Casio е една от най-успешните фирми в производството на мъжки и дамски часовници, благодарение на способността да експериментира и да измисля невъобразими иновации в часовникарския бранш.

Вградените сензори в часовниците Casio са:

Часовник с компас – показва посоките на света

Часовник с барометър – измерва атмосферното налягане

Часовник с температура – измерва температурата във целзий или фаренхайд

Часовник с алтиметър – измерва актуалната височина

Ето и някои по известни серии на Casio :

Часовници Casio Edifice

Най-разпространения модел на часовници Casio. Това е мъжка спортна серия часовници, предназначена само за мъже. Те се отличават във своя спортен дизайн и 10 бара водоустойчивостта си. Верижките на Casio Edifice са от висококачествена стомана, а механизма е японски. Всеки часовник от тази серия на Casio е тестван за издръжливост и водоустойчивост. Моделите са на различни цени в зависимост от това с каква функция е снабден. Edifice на Касио са предимно с датници, ден от седмица и 24 часов часовник. Стрелките на повечето модели са с фосфор, който осветява стрелките и циферблата през нощта или на тъмно. Casio Edifice поддържат и модели часовници, които са с масивни по размери корпуси.

Часовници Casio Wave Ceptor

Модели на Касио, които имат автоматично сверяване на часовника чрез радио сигнал. Сателит изпраща сигнал към часовника с коригиращо време. Снабдени са и с различни индикатори. Най-често се използва индикатора за състояние на батерията и индикацията за сателитна активност. Тези часовници също имат ден от седмицата, датник или 24 часов часовник. Повечето Casio от тази серия имат и хронографи, които измерват изминало време чрез стотни, секунди, минути и часове. Всички модели на часовници Casio са с безплатна доставка. Радиосверяемите часовници на Casio работят на собствен ход, като сателита само коригира времето. За да работи точно часовника е нужно да се настрои желаната часова зона. ЗАПОМНЕТЕ - радиосверяемите часовници не се задвижват от сателит, а работят с батерия на собствен ход. Часовника има сензор, който прихваща сигнал от сателита и ако има колебания и отклонения от реалното време - той ги коригира. Радиосверяемите часовници са чувствителни към зимно и лятно време и се коригират автоматично.

Часовници Casio Baby-G

Дамска серия часовници, предназначена само за жени. Тези модели са удароустойчиви часовници и масово се произвеждат за 20 бара атмосферно налягане. Повечето Casio Baby-G са удароустойчиви часовници с електронни числа. Имат осветление, в повечето случай е автоматично осветление. Касио са дамски спортни часовници, часовници за жени със спортен дух. Дигиталните часовници Casio са с функции като автоматичен вечен календар, хронометър, часовници със таймер, аларма, сигнал на всеки час и автоматично луминисцентно осветление.

Часовници Casio G-Shock

Серия, която Е с 20 бара атмосферно налягане и с удароустойчива конструкция. Часовниците са с пластмасови и гумени корпуси, които издържат на вибраци и силни удари. Повечето модели са електронни, но има и часовници със стрелки. Часовниците са и с функциите соларна батерия и сателитно сверяване на часовника. Направени са от висококачествени материали – верижки от висококачествена стомана, каишки от силикон или естествена кожа. Часовницте Casio от тази серия са с минерал кристал стъкло. Моделите също имат и аларма, хронометър, таймер, автоматично LED осветление и автоматичен вечен календар, програмиран за повечето модели до 2099 година. Часовниците са изключително здрави и тествани при екстремни ситуации. През 2009 година са пуснати на пазара моделите на G-Shock GA-100, GA-100 & GA-120, които са доста агресивни по визия часовници и страшно много се харесват на младите потребители.

Часовници Casio ProTrek

Часовници на марката Касио с професионални измервателни уреди – часовници с компас, часовници с алтиметър, батометър и часовници с термометър. Това са спортни мъжки часовници, с големи корпуси и много  функции. Часовниците от тази серия на Casio също имат и таймер, хронограф, таймер, дигитален автоматичен вечен календар и автоматично луминисцентно осветление. Каишките им са от силикон или естествена кожа, верижките на часовниците са или от неръждаема висококачествена стомана или верижки от титан. Тези часовници са доста желани сред потребителите на часовниците Casio.

Часовници Casio Sea-pathfinder

Мъжки спортни часовници касио, електронни часовници за моряци и любители на морето и морските приключения. Тази серия Casio са с алтиметър, термометър и часовници с компас, автоматичен календар, луминисцентно автоматично осветлени, таймер, хронометър, аларма и много други функции. Водоустойчивостта им е на различно ниво. Самите часовници са масивни спортни модели с подчертан спортен дизайн. Някои модели имат и индикатор за състоянието на батерията на часовника.

Търси

Часовници - календар

«  Януари 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Сайт за часовници

  • Часовници